ΤΜΗΜΑΤΑ

Το Μαθητικό Σπουδαστήριο ως οδηγό έχει την αγάπη του για τα παιδιά και την μάθηση μέσω της κατανόησης!

Το κέντρο μελέτης  προσφέρει:

1.Καθημερινή  μελέτη και προετοιμασία για την επόμενη σχολική μέρα, παιδιών Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου

Για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου λειτουργούν καθημερινά τμήματα μελέτης μέσω σχεδιασμένου ατομικού πλάνου μελέτης  το οποίο προσανατολίζεται στο να ανταπεξέρχονται οι μαθητές στις σχολικές απαιτήσεις και στο να αναπτύσσουν μεθόδους μάθησης βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την επίτευξη των μαθησιακών στόχων χωρίς την παρουσία άγχους. Με τον τρόπο αυτό το παιδί αποκτάει αυτοπεποίθηση και συμμετέχει ενεργά στην τάξη την ώρα του μαθήματος.

2.Ιδιαίτερα Μαθήματα

Προσήλωση στις ανάγκες του μαθητή, πρόγραμμα ασκήσεων βάση των αναγκών του. Ανά τρίμηνο επαναληπτικές ασκήσεις για να γνωρίζει και ο μαθητής και ο καθηγητής τις αδυναμίες του ώστε να λύνονται σύντομα οι απορίες για να μην δημιουργούνται κενά. Δυνατότητα παράδοσης επόμενης ύλης.

3.Ιδιαίτερα Μαθήματα σε ολιγομελή τμήματα ανά τάξη

Ο καθηγητής προετοιμάζει τους μαθητές για την επόμενη μέρα και παραδίδει ύλη με σκοπό τα παιδιά να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από την παράδοση στο σχολείο. Δίνονται ασκήσεις αφομοίωσης, ανά τρίμηνο ή και νωρίτερα (επαφίεται στην κρίση του καθηγητή) διεξάγονται τεστάκια επαναληπτικά.

4.Προετοιμασία Μαθητών Λυκείου για πανελλήνιες

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου προετοιμάζονται σε ολιγομελή τμήματα για τις πανελλήνιες. Γίνεται η προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας, η παράδοση της ύλης της επόμενης ημέρας και η κάλυψη κενών. Έτσι μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς τα παιδιά είναι άρτια προετοιμασμένα για τις εξετάσεις που ακολουθούν.

Για τυχόν διευκρινήσεις καθώς και για τις εγγραφές στα τμήματα παρακαλώ να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή μέσω email ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας.

Ώρες τμημάτων του κέντρου :

Για μελέτη τάξεων Δημοτικού 14:00-16:00

Για Γυμνάσιο και Λύκειο διάρκεια μελέτης 15:00 – 17:30

Ιδιαίτερα σε ολιγομελή τμήματα γυμνασίου :  4 ώρες την εβδομάδα (μαθήματα θεωρητικά και θετικά ) κατόπιν συνεννόησης με γονείς και καθηγητές και αφού διαμορφωθούν τα τμήματα

Προετοιμασία μαθητών για πανελλήνιες : 5 ώρες την εβδομάδα (μαθήματα θεωρητικά και θετικά) κατόπιν συνεννόησης με γονείς και καθηγητές και αφού διαμορφωθούν τα τμήματα

«Η εκπαίδευση δεν είναι προετοιμασία για τη ζωή, είναι η ίδια η ζωή».
«Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή. Η μάθηση είναι κάτι περισσότερο από το να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να φτάνεις στην κατανόηση».

John Dewey , Αμερικανός φιλόσοφος & παιδαγωγός

Νέο τμήμα Εικαστικών/Δημιουργικής Απασχόλησης

«Σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα» Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Εμείς στο Μαθητικό Σπουδαστήριο κατανοώντας ότι οι τέχνες προάγουν ένα ευρύ πεδίο δεξιοτήτων για τα παιδιά, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών για μάθηση και προωθούν την κατανόηση δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα εικαστικών για τα παιδιά δημοτικού. Το τμήμα των εικαστικών θα ασχοληθεί και θα πειραματιστεί με υλικά όπως χαρτί, πηλό, χρώματα, πέτρες, φυτά , χώμα και άλλα.

Τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα  θα μάθουν την τέχνη της γλυπτικής και της χαρακτικής.

Οφέλη στην ανάπτυξη:

  • Τα παιδιά μαθαίνουν να συντονίζουν τα χέρια τους
  • Αναπτύσσουν όλες τις αισθήσεις τους
  • Βιώνουν ικανοποίηση και αποκτούν αυτοπεποίθηση
  • Περνούν ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα τους
  • Μαθαίνουν να δουλεύουν με ομαδικότητα και αναπτύσσουν το αίσθημα συνεργασίας
  • Αντιλαμβάνονται την έννοια της διάστασης
  • Εξάπτεται η φαντασία τους
  • Προωθεί την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο είτε πρωινές είτε απογευματινές ώρες κατόπιν συνεννοήσεως με τους γονείς.

Διάρκεια από 60’ έως 90’ ανάλογα το υλικό ενασχόλησης.

Οι εγγραφές άρχισαν….. προλάβετε!